Η Κοινωνική Ευαισθησία μας, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την εκπαιδευτική και παιδαγωγική δραστηριότητα του Συλλόγου μας, καθώς εκφράζει και υλοποιεί την θεμελιώδη αρχή λειτουργίας μας που είναι “Να είμαστε επιλογή ποιότητας που ξεχωρίζει για την κοινωνική της προσφορά”. Στα δυο σχεδόν χρόνια λειτουργίας μας έχουμε ταυτίσει κάθε μας δραστηριότητα με την Κοινωνική Αλληλεγγύη.

Στόχος των Κοινωνικών μας Δράσεων
Αναγνωρίζουμε την ευθύνη μας προς την τοπική και την εθνική κοινωνία και προσανατολίζουμε τη δράση μας ώστε :

Να διατηρούμε την συνεργασία και την εμπιστοσύνη που χτίζουμε από την στιγμή ιδρύσεως μας με την τοπική κοινωνία και τους ανθρώπους της.
Να προσφέρουμε στα Κοινωνικά Παντοπωλεία των οικείων Δήμων Βύρωνα και Καισαριανής.
Να συνεργαζόμαστε με τοπικούς συλλόγους (αθλητικούς, λαογραφικούς, πολιτιστικούς) ενισχύοντας τις εκδηλώσεις τους , συμμετέχοντας στις λαχειοφόρους και άλλες δράσεις τους.
Να συνεργαζόμαστε με ερευνητικά κέντρα και εκπαιδευτικά ιδρύματα για την προαγωγή της γνώσης και την πιστοποίηση των εκπαιδευτικών μας διαδικασιών.
Να είναι διαθέσιμες οι εγκαταστάσεις μας σε επισκέψεις σχολείων των όμορων Δήμων ώστε να μπορούν τα παιδιά να παρακολουθήσουν διαλέξεις ή σεμινάρια σχετικά με το Σκάκι και τις εφαρμογές του, πέραν από το καθαρά αγωνιστικό και αθλητικό επίπεδο.
Κάνουμε Δωρεάν μαθήματα σε Άνεργους ή μη έχοντες την δυνατότητα να πληρώσουν για την συμμετοχή σε αθλητικούς συλλόγους. .
Και βέβαια στηρίζουμε ενεργά ή συνεργαζόμαστε με τους Κάτωθι Οργανισμούς ή Φορείς

Η Κιβωτός του Κόσμου. Προσφέροντας Δωρεάν Μαθήματα Σκάκι, αλλά και είδη Διατροφής.
Ομάδα Δράσης για την Καισαριανή. Με την οποία από κοινού έχουμε προχωρήσει σε συγκέντρωση τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, αλλά και τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας. Με την Ομάδα Δράσης έλαβε Χώρα και η 1η Γιορτή Πνευματικών Αθλημάτων στην Καισαριανή τον Ιούνιο του 2021.
Ο Έξυπνος Βύρωνας, με τον οποίο συνδιοργανώσαμε την 1η Γιορτή Πνευματικών Αθλημάτων στο Βύρωνα που αφιερώθηκε στο έργο της Κιβωτού του Κόσμου.

Σε μια Κοινωνία που τελεί υπό κατάρρευση Κοινωνικών, Οικονομικών και Ηθικών Αξιών, πιστεύω μας είναι πως οι Αθλητικοί Σύλλογοι μπορούν να δώσουν την πνοή που λείπει για να προχωρήσουμε σε μια ανοικοδόμηση της Κοινωνίας μας.
Κάτι που θα συμβεί αν στηρίξουμε το πλέον ζωντανό κύτταρο του ανθρώπινου είδους, την Νεολαία μας!
Υπό αυτή την λογική εκπονήσαμε με όποιες δυνάμεις και συνεργασίες έχουμε αναπτύξει ένα πρόγραμμα ΔΩΡΕΩΝ σε σχολεία των Δήμων Βύρωνα και Καισαριανής, διευκολύνοντας την πρόσβαση των Μαθητών στα Πνευματικά Αθλήματα!