Ο Αθλητισμός παράγει Πολιτισμό και ειδικά ο Πνευματικός Αθλητισμός, αποτελεί για την ταπεινότητα μου, ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό κομμάτι του Πολιτισμού μας. Η απόφαση του Ελληνικού Σκακιστικού Κέντρου Έρευνας και Επιμόρφωσης να προχωρήσει σε όλες εκείνες τις ενέργειες που θα οδηγήσουν στην Ίδρυση του Ελληνικού Σκακιστικού Μουσείου μας βρήκε αρωγούς και υποστηρικτές γιατί πέραν του ότι υπηρετεί τον καταστατικό σκοπό μας, έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό κενό στο Πολιτιστικό Οικοσύστημα της Ελλάδας.

Σκοπός μας το Ελληνικό Σκακιστικό Μουσείο να είναι μια ωδή στην μακραίωνη Ιστορία του Βασιλιά των Πνευματικών Αθλημάτων στην Χώρα μας.

Στόχος μας να παρουσιάσουμε ιστορικό σκακιστικό υλικό, οπτικοακουστικό υλικό, αντικείμενα τέχνης, βιβλία, έγγραφα, μετάλλια, επιστολές, προσωπικά αντικείμενα, εικόνες – λιθογραφίες, κλπ. που θα εξηγούν την γένεση και την εξέλιξη του Σκακιού στην Ελλάδα. 

Πίστη μας ότι αυτή η προσπάθεια θα βρει μια αγκαλιά από όλη την Σκακιστική Κοινότητα για να αποδώσει στην Ιστορία αυτό που δικαιούται, αλλά και στο Παρόν και το Μέλλον την γνώση που αξίζουν οι νέες γενιές Σκακιστών. Στο +30 699.3056.330 και σε προσωπικό μήνυμα θα χαρώ πολύ να έχω προτάσεις συμμετοχής και συνεισφοράς σε μια προσπάθεια απο Σκακιστές για την Κοινωνία και τον Αθλητισμό!