Στα τρια (3) Χρόνια Λειτουργίας του ο Σύλλογος μας και εν μέσω Πανδημίας, κατόρθωσε να καθιερώσει στους Δήμους Βύρωνα και Καισαριανής με την αρωγή θεσμικών παραγόντων και Συλλογικοτήτων την Διοργάνωση Φεστιβάλ και Τουρνουά Πνευματικών Αθλημάτων.
Συγκεκριμένα :
Το Φεστιβάλ Πνευματικών Αθλημάτων, έχει σκοπό να ενώσει διαφορετικά στοιχεία Πολιτισμού και τελικά να υπηρετήσει τα Πνευματικά Αθλήματα (Σκάκι – Γκο – Μπριτζ – Αγωνιστικό Τάβλι) σε μια προσπάθεια διάδοσης τους, κυρίως μεταξύ των Νέων μας.
Για το 2022 το 2ο Φεστιβάλ Πνευματικών Αθλημάτων στην Καισαριανή αφιερωμένο στα 100 Χρόνια του Ξεριζωμού, θα διεξαχθεί 28 και 29 Μαϊουημέρες Σάββατο και Κυριακή αντίστοιχα.Σε αυτό θα παρουσιαστούν το Αγωνιστικό Τάβλι και Σκάκι με φιλικές παρτίδες, επίδειξη ικανοτήτων από μεγάλους Έλληνες Μετρ, ενώ παράλληλα οι πολιτιστικοί Σύλλογοι, “Πολυμήλη” και “Μπροστηλάτες” θα χορέψουν Ελληνικούς Παραδοσιακούς και Μικρασιατικούς Χορούς.Η Είσοδος θα είναι δωρεάν και η συμμετοχή Ελεύθερη. 

Εκτός των Φεστιβάλ μια σειρά από Τουρνουά για Παιδιά, Αρχάριους αλλά και Προχωρημένους Σκακιστές ή Παίκτες του Αγωνιστικού Τάβλι, έχουν ξεκινήσει να γίνονται θεσμός.
Επιγραμματικά Αναφέρουμε :

  1. Christmas Chess Tournament “The Challenge of 202…”
  2. Grand Prix Open Τουρνουά Σκάκι “Λόρδος Βύρων”
  3. Grand Prix Παιδικό Τουρνουά Σκάκι “Λορέντζος Μαβίλης”
  4. Chess League Athena “Amateurs”
  5. Chess League Athena “Maestro” μέχρι 1600 ELO
  6. Chess League Athena “Mentors” πάνω από 1600 ELO
  7. Τουρνουά Backgammon “BYRON”

Σύντομα ο Σύλλογος μας θα γίνει ο πρώτος Σύλλογος Πνευματικών Αθλημάτων που θα διοργανώνει αμιγώς Αθλητικό Camp για Πνευματικά Αθλήματα με συμμετοχή παιδιών από 5 ετών έως και 15 ετών.