Από την πρώτη στιγμή που αποφασίσαμε την Ίδρυση του Συλλόγου Πνευματικών Αθλημάτων ¨Αθηνά¨ και παράλληλα, σε προσωπικό επίπεδο αποδέχτηκα την θέση του Εθελοντή Συμβούλου του Ελληνικού Σκακιστικού Κέντρου Έρευνας και Επιμόρφωσης, έθεσα ως σκοπό ζωής, την πραγμάτωση δυο Ονείρων. Το ένα η Ίδρυση του Ελληνικού Σκακιστικού Μουσείου και το άλλο η αναβίωση του Ιστορικού Διεθνούς Τουρνουά “ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ”, η πρώτη διοργάνωση του οποίου απαντά στο 1968. 

Το “ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ”, αποτελεί ορόσημο για τα σκακιστικά δρώμενα και ένα από τα ισχυρότερα διεθνή τουρνουά, φιλοξενώντας κατά καιρούς στις σκακιέρες του μεγάλες μορφές του εγχώριου και παγκόσμιου σκακιστικού γίγνεσθαι.

Ήρθε λοιπόν η πολυπόθητη στιγμή της Αναβίωσης και επιστροφής του στις ρίζες που το ανέδειξαν σε μια χρονιά (2022) που και ιστορικά έχει την δική της ιδιαίτερη αξία. Με υπερηφάνεια και ευθύνη είμαστε στην Ευχάριστη Θέση να Ανακοινώσουμε την Διοργάνωση του Διεθνούς Τουρνουά “ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ” 2022! Με Δελτία Τύπου που θα ακολουθήσουν θα γνωστοποιηθούν όλες οι λεπτομέρειες διεξαγωγής του Τουρνουά, ενώ πολύ σύντομα η επίσημη σελίδα στο διαδίκτυο θα δίνει την δυνατότητα πλήρους ενημέρωσης!