Ο Σύλλογος μας από την πρώτη μέρα της Ίδρυσης του, έχει μια συνεπεί και διαρκή Κοινωνική Δράση με στόχο την ανακούφιση ευάλωτων κοινωνικών Ομάδων, χωρίς να διακρίνεται από σύνδρομα και ιδεοληψίες εις ότι αφορά την προσφορά του.
Επιγραμματικά αναφέρουμε τις Δράσεις μας :

 1. Συνεργασία με την “Κιβωτό του Κόσμου” για την ΔΩΡΕΑΝ Εκμάθηση Σκάκι σε προσφυγόπουλα και οικονομικά ασθενείς οικογένειες.
 2. Συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ Στροφή. Ήδη έχει δημιουργηθεί ο πρώτος πυρήνας Σκακιστών από τον συγκεκριμένο Οργανισμό.
 3. Συνεργασία με την Ομάδα Δράσης για την Καισαριανή, με στόχο την συγκέντρωση Τροφίμων, Ειδών Πρώτης Ανάγκης, όπου κάθε φορά παραστεί η σχετική ανάγκη, ανά την Επικράτεια.
 4. Στα Τουρνουά που διοργανώνουμε το παράβολο καλύπτει τα έξοδα διεξαγωγής, Κύπελλα, Διαιτητές και είναι πάντα συμβολικό, ώστε οι συμμετέχοντες να δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στην συγκέντρωση τροφίμων ή άλλων βασικών ειδών διατροφής που διανέμουμε σε ασθενείς συμπολίτες μας. 
 5. ΔΩΡΕΑΝ Μαθήματα σε μονογονεϊκές Οικογένειες.
 6. ΔΩΡΕΑΝ Μαθήματα σε οικονομικά Ασθενής.
 7. ΔΩΡΕΑΝ Μαθήματα στα Σχολεία της Καισαριανής και του Βύρωνα.

Στο εντευκτήριο μας επί της Νικηφορίδη 41 στον Βύρωνα, μπορεί ο οποιοσδήποτε στο “Καλάθι της Αγάπης” με Τίτλο το “ΜΑΤ της Ζωής μου”, κάθε Σάββατο να φέρει Ρούχα ή Τρόφιμα που θα σταλούν στην “Κιβωτό του Κόσμου” ή  άλλες δομές.
Τέλος με την έναρξη λειτουργία του διαδικτυακού Ραδιοφώνου μας e4radio.gr, δίνουμε φωνή στις Μονογονεϊκές Οικογένειες, τα ΑμεΑ, αλλά και ανθρώπους όπως η κα Δούκα Β, που έχουν αφιερώσει την ζωή τους στα παιδιά ευάλωτων οικογενειών ή ομάδων. 
Για εμάς ο Αθλητισμός, είναι Πολιτισμός και Αλληλεγγύη σε όσους την έχουν πραγματικά Ανάγκη!
Γι αυτό πάντα θα κυνηγάμε το Μετάλλιο του Πρωταθλητή της Ζωής και μετά αυτό του Αθλητή!Αν επιθυμείτε Εθελοντικά να ενταχθείτε σε ένα από τα Παρακάτω Κοινωνικά μας Προγράμματα θα χαρούμε να επικοινωνήσετε στο info@chessclubathena.gr 

 • Σκάκι και Επανένταξη (Πρόγραμμα για Οργανισμούς Απεξάρτησης)
 • Συλλογή Τροφίμων και Ιματισμού.
 • Σκάκι Πυλώνας της Κοινωνίας (Πρόγραμμα για Σωφρονιστικά Ιδρύματα).
 • Υιοθέτησε ένα Σχολείο (Πρόγραμμα Σχολικού Σκακιστικού Μέντορα για ΔΩΡΕΑΝ Μαθήματα).
 • Θεατρική Ομάδα Σκακιστών (Αναζητάμε Ερασιτέχνες Ηθοποιούς για να παραστάσεις με θέμα τα Πνευματικά Αθλήματα, σε σχολεία των Αθηνών και όμορων Δήμων).