Ξεκινά τον Ιούλιο του 2019 όταν πάρθηκε η απόφαση από την οικογένεια μου να Ιδρύσουμε Σύλλογο Πνευματικών Αθλημάτων με Έδρα το Βύρωνα. Αφορμή στάθηκε το κενό που διαπιστώσαμε σε μια πόλη με πολιτιστικό πλούτο και πολλά αθλητικά σωματεία, εκ των οποίων κανένα  δεν ήταν και είναι αφιερωμένο στην εξάσκηση του Πνεύματος. 
Το όνειρο μας πραγματοποιήθηκε στις 23/09/2019 με την επίσημη ίδρυση του Συλλόγου Πνευματικών Αθλημάτων “Αθηνά” που καλλιεργεί σήμερα πέντε πνευματικά Αθλήματα (Σκάκι-Γκο-Μπριτζ-Αγωνιστικό Τάβλι-Ντόμινο), έχει πέντε καταρτησμένους και ποιοτικούς ανθρώπους ως συμβούλους ή προπονητές εκ των οποίων δυο μάλιστα είναι GM και εξήντα (60) ενεργούς αθλητές.
Εκτός των Ακαδημιών και Αγωνιστικών τμημάτων του συλλόγου μας και θέλοντας να προωθήσουμε όσο περισσότερο γίνεται τα πνευματικά αθλήματα έχουμε συνεργαστεί με  Δήμους, Σχολεία, Κέντρα Ξένων Γλωσσών και Συλλογικότητες. Η σκακιστική παιδεία γίνεται φάρος ελπίδας, επανένταξης και κοινωνικοποίησης μέσω της συνεργασίας μας με οργανισμούς όπως η “Κιβωτός του Κόσμου”, το ΚΕΘΕΑ, ή αλληλέγγυες ομάδες όπως η “Ομάδα Δράσης για την Καισαριανή”.  
Διοργανώνουμε Φεστιβάλ Πνευματικών Αθλημάτων στον Βύρωνα και την Καισαριανή, πολλά τουρνουά με την συνεργασία του ACAPUS Cafe και υποστηρικτών μας όπως η ΕΥΡΩΠΑΙΔΕΙΑ Βύρωνα, τα Κέντρα Ψυχίδου-Βαβουλίδη και του οργανισμού “Kidsproject” που έχει και την ευθύνη επικοινωνίας του Συλλόγου μας.
Στα πλαίσια των κοινωνικών μας δράσεων προσφέρουμε δωρεάν μαθήματα σε άνεργους, παιδιά πολύτεκνων οικογενειών ή παιδιά ευάλωτων ομάδων, ενώ κάθε Σάββατο στο Εντευκτήριο μας συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης για τους μη έχοντες. 

Ο σπουδαιότερος σκοπός του συλλόγου μας παραμένει η βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και η δια βιου μάθηση για εκπαιδευτές και εκπαιδευομένους. Για την εκπλήρωση του σκοπού αυτού έχει εκπονηθεί ένα σχέδιο που πάει ένα βήμα μπροστά τόσο την Εκπαιδευτική Διαδικασία, όσο και την ποιότητα των Υπηρεσιών που προσφέρουν οι Σύλλογοι και όσοι ασχολούνται με την καλλιέργεια του Βασιλιά των Πνευματικών Αθλημάτων το ΣΚΑΚΙ! Για πρώτη φορά Αγγλικό Πανεπιστήμιο θα πιστοποιήσει το σύνολο της Εκπαίδευσης ανά επίπεδο και αθλητή.